dilluns, 29 de gener de 2018

Bítem (Lledó, Rubí, Xabalinera) i Argilers


Diumenge, fem una local... més o menys, perquè 60km són uns quants.
Volem veure la nova senda per la zona de Bítem la xabalinera i decidim sortir d'Amposta...(Camarles alguns) per pujar a la zona dels ventiladors.
Sortim d'Amposta Lluís i jo, engaxem a Ramon a Pavistamp i pugem per Ranchero per trobar-mos amb la ramerada de Camarlencs avui ;)

Per anar ràpids, i poder fer tota la ruta, anem directes pel Camí de Ranchero en cerca de la font de gràcia i pujar per l'anomenada pista de la Guerra, un cop dalt enllaçarem en part tres de les bones de Bítem.

Primer tram de la de Lledó, ràpid i sense dificultat, tot i estar una mica banyada de les pluges el divendres.
Segon tram Rubí, amb el seu crestall i baixada fins a la Bassa, està espectacular i el gaudim tots, allí parem a esmorzar i comentar la jugada, avui el terreny està immillorable. 
Un cop deixem Rubí, a la bifurcació a l'esquerra fem la nova, la Xabalinera, senda que considerarem senzilla tècnicament, molt treballada i arreglada pels companys bitemeros, alguna corba difícil al principi i res més. Al Barranc agafem la bifa l'esquerra per acabar un tram de senda diferent i remuntar fins als tarongers que ens portaran al canal.
Tram "senderil" fet, emprenem el canal i travessem Tortosa per ara fer un altre tram xalador. Pugem per l'Ardiaca per travessar el GR i anar a buscar la senda nova dels Argilers (que ens presentava Carlos Carles a la QDD) i que dóna al fons del Barranc dels Argilers, també amb molt de grip avui i el fons del barranc net del canyar.
Bona sortida que amenitzem a l'Aldea amb una cerveseta com és costum a Montbike ;)

Nando