dilluns, 18 de juliol de 2016

La Palmereta

Diumenge sortim en intenció de fer una ruta una mica més llarga i aprofitar l'embassament com sempre per banyar-mos en acabar. Després de la xarrada amb Oscar Bover a Benissanet, quedava pendent veure la senda de la Palmereta, que no l'hem fet mai i continuar-la amb la tenalla per anar al final del Portell, així que la muntem.A les 9:00 arranquem 5 només avui, en direcció el Ballestar, es nota que l'estiu està aquí i costa més fer bon grup, també notem a faltar a Lluís que per problemes familiars no ens pot acompanyar aquestes últimes sortides.


Emprenem els empedrats de l'Estrets amb ganes i amb la fresqueta del matí, es fa prou bé, ara sí, un cop la Pobla, el mític formigonat per pujar al Boixar "fa estragos"... quina matada amb aquesta calorada.Decidim allargar i anar al Boixar on parem al bar i agafem forces per continuar pel GR direcció Fredes.

Seguim els camins habituals i alguna petita equivocació al GR que ens fa recular. Un cop a la carretera travessem directes a fer la novetat "La Palmereta", amb 3 trams, el primer, molt net, ample i amb bona traçada, pendent continguda i algun escalonet, en definitiva, molt bona senda. Després el segon tram, que surt de la mateixa carretera, aquest menys net però ciclable marcat en PR molt recomanable també tot i no tenir tant de flow. El tercer, s'ha d'evitar i tan prompte se surt a la carretera al segon tram continuar per aquesta. Està molt tapat i no compensa.Un cop fet aquestes aventures veiem que fem una mica just per provar la bifurcació a la Tenalla i decidim anar directes per carretera avall. Ja vindrem a inspeccionar-ho.

Bona volta i gràcies a Oscar per la recomanació!!!

Vídeo de Rodri aquí..(Nando)