dimecres, 10 de desembre de 2014

Sortides del Pont: Terranyes i Esquetxe

divendres 5: Terranyes

Com ja és una tradició, pugem a Terranyes, aquest any decidim fer un mix de les dues anteriors pujades, la del 2012 i 2013 i pugem per Punta Serena i Clotes, aquesta pujada és sense dubte la més feréstega i complicada, tens un bon tros de bici coll des de l'entrada de la tartera fins al refugi de Clotes, però la sortida anava d'això de jabalinejar una mica pel Port.Sortim d'Arnes en prou bona hora i remuntem un tram dels Estrets fins on el riu en deixa, continuem de forma obligada per la carretera fins a l'àrea de la Franqueta on agafem la pista de l'esquerra per pujar sense parar fins a l'entrada de la sena, a partir d'allí fins al Coll de Carabasses pos ja sabeu.. a poquet a poquet jajajaja.


Després esmorzem a Clotes i seguim el GR fins el coll de Caubet on ens desviem per anar cap a Terranyes per la senda del bosquet, molt planera i en molta neu, on gaudim del paisatge nevat.

Decidim dinar un cop feta la baixada del Pimpoll que es troba en pèssimes condicions i després continuaríem per la senda del Barranc del Pedregal i el pas de l'home gins les Valls.

Acabat el suplici i les remullades de peus, fent la resta de sendes conegudes fins a Arnes on en temps de fer un mos berenem i fem un parell o tres de cervesetes.

Les fotos de Fabià 1 2 3
dilluns 8: Esquetxe


Aquesta serà sense dubte la nova adquisició a les sortides de club, potser no sempre en aquest recorregut que és molt exigent físicament i que necessiten dia complet, però si, per tornar a fer la boníssima senda de l'esquetxe i la combinació fins a la pobla.

Sortim de Rossell prompte, i a les 8:30 estem pedalant, el dia serà llarg i la primera pujada fins Bel per carretera es fa a ritme de relax, un cop allí i sense parar en dirigim pel PR de la Pobla fins al Coll de xumadors (o bufadors no estic del tot convençut) on girem a l'esquerra, en direcció contraria a les altres ocasions, per continuar les marques roges i després de PR per la senda en cerca del Coll de la Creu i la Pastora. Aquesta senda no l'hem fet mai i es pot pelear en molta part, a més encara no estem molt cansats i això ho facilita, la senda pareix que no s'acaba mai i decidim para a esmorzar.


Després de recuperar forces continuem la senda i deixem un ramal cap al Mas de Prades, per continuar el PR fins a la pista cap al Mas de Sinfores. Parada per foto i senda de la Pastora, que bonaaaaaaaaaa.

Arribem a la Pobla i formigonat amunt, per fer la part més dura del dia, fins al Boixar on pel mal temps i el fred decidim agafar la carretera direcció Fredes i fer sense pauses el PR de baixada a la Pobla. Per la nostra sorpresa la senda esta netejada per la cursa de la Tinenssa i esta espectacular, llàstima l'aigua que a fet algun reguerall i la fa més complicada però la gaudim molt.

Dinem a la Pobla un bon bocata buscant recuperar el que puguem per fer la última remontada per senda en busca del Mas de l'Esquetxe, bé millor dit la senda perque el mas ni foto li fem jajajajjaja.Tot i el bon entrepà, caragillo i pastetes que demanen els llepols la pujada es fa molt dura portem 1700+ acumulats i les cames, almenys, les meves no tiren per poder fer la pujada integra per senda, cadascú batalla el seu i en poc estem d'alt, sense parar ens llancem per la senda de l'esquetxe que és brutal, llarga i amb la seva dificultat però molt millor que pensava, pocs tracks he trobat d'aquesta baixada i això em feia dubtar, però és una molt bona senda.El final amb alguns passos per barranc complicats deixen alguna avaria i a les 17:00 estem als cotxes en careta de ver xalat i de ganes de VOLL, res de cerveseta, que ens l'hem guanyat!!

Un pont més, fent BTT del bo, i que siguin molts més Montbikers!!!