dilluns, 17 de març de 2014

Arnes: Coll de Botana, Coll de Monfort, Valls i Creus.


En un mes de retard pel temps, la Xallenger i l'organització del 10mil, per fi, podem fer la sortida llarga per Arnes, no en quilòmetres, que finalment no arriben a 40, sinó per la fisonomia de la sortida.A grans trets és la clàssica dels Tres Rius, però llevant la pujada pels Estrets fins a la Franqueta per fer la pujada al Coll de Membrado i Botana, per la pista que coneixem com la del Forestal, ja que sempre la pujem per fer aquesta senda.

A les 9:00 molt puntuals i amb el cafè fet, 7 bikers emprenem la sortida, primers quilometres direcció els Estrets en lleugera pujada per desviar nos, al final, cap a la carretera i posterior pujada llarga fins al Coll de Membrado, prompte ens adonem que el dia seria fabulós, i ens hem de llevar roba només començar la pujada.

Al Coll de Membrado agrupem i fem el canvi de pista per entrada a la sendera que ens portaria en ascens fins al Coll de Botana, es pot pelear amb forces en la seva totalitat i aquesta molt neta, una passada.


Un Cop d'alt... pos a baixar per senda, molt trencada i molta pedra, fins al Mas de Franxo, on parem a esmorzar, la senda continua en baixada fins al Pouet de Franxo, i cal anar en molt d'ull per evitar les aigüeres, que més d'un, tasta per veure com aquesta de dur el terra jajajaja.

A la Franqueta parem a agrupar i mirar com estem d'aigua, queda la forta pujada fins al Coll de Monfort, res a dir, coneguda i sense més alicient que anar pujant. Anem molt bé de temps i decidim baixar fins al Mas de Pau.

Parada per dinar, tot i que anem molt bé de temps són les 12, però el solet i el bon lloc pos ens crida a relaxar-mos un ratet, fer bromes i riure un rato, dels que estem i dels que no, no vos enganyaré jajaja

Ara ens queda la part divertida fins a la remuntada al Coll de Xertó, passar el riu vàries vegades, cadascú com vol, banyant-se o no, jo prefereixo refrescar la maquinaria i fer el cafre.


La remuntada a Xertó a peu, excepte el gran Lluís que en parades per agafar aire s'ho puja pràcticament tot, quina màquina!!

Després sendereta de baixada, fins al riu de les Valls i més sendera fins a la pista d'Arnes, "joder quin fart de xalar"!!, després el remato per pujar i baixar la senda del Coll de la Creu i Arnes!!

No puc dir res més que ESPECTACULAR!!! Ruton i sortida per emmarcar.

A veure si aquest finde fem una altra de les guapes....(Nando)