dilluns, 9 de desembre de 2013

Fires 2013: Clotes i Terranyes

La sortida tradicional, ja de Fires cap als Ports, es transforma en un "ruton" per visitar el refugi de Clotes i el de Terranyes, en aquesta ocasió.
El divendres 6, cumple d'un servidor, ens plantem a Arnes 10 Montbikers, disposats a cumplir en una ruta llarga però agraïda, amb tots els requisits d'una bona sortida de BTT, pistes, senders, remontes de passeig de bici i algun ratet de Bici al coll i bones baixades.Sobre les 9, arranquem d'Arnes, i seguint els Estrets anem direcció a la Franqueta, on en aquesta ocasió, girarem a l’esquerra per agafar la pujada en direcció a Punta serena, la pista en forta pendent i molt trencada ens divideix una mica segons les forces de cadascú fins trobar a mà esquerra la senda.


Allí, forta pujada on hi ha pocs trams on es pugui pedalar i bones vistes de la tartera, anem guanyant cota fins arribar al Coll de Carabasses, magnifiques vistes de la zona del Maracó i del Toscar, parem molt poc,  pel vent i el fred, i sabent que ens espera Ramon Montesó a Clotes.


Continuem pujant fins arribar a Clotes, Ramón i s'ha filla ens reben amb cafè i conyac, quin detallasso!!!! No li fem “el feo” i tots prenem el caferet buscant el solet i alguns repassen fis i tot el got amb el conyac.


Col de Caubet i més vistes ara de la zona de Caro, les antenes... un dia perfecte!! Continuem pel GR per baixa en senda fins les Foies on una part pel GR i l'altra per una senda que es troba molt bruta que baixaríem cap al Mascar.
Llàstima que aquesta baixada no s'ha pogut gaudir, la senda no està en bon estat, llevat de la primera part i desdibuixa una mica el que fins ara era una sortida perfecta.
Remuntem, en més pena que gloria, la Mola per agafar la senda de la dreta del coll i així engalzar amb la de la Pedrera del Gall, bona senda!!
Ara només queda arribar a Terranyes, quina gana, les 14h i tot la parada pujant la Mola tots estem famolencs, es nota a les cares i se parla poc, les ganes d'arribar ens superen, ara no podem parar l'horari és l'horari.
A les 14h 30min estem a Terranyes, el bocata pareix menut!!, ja respirem tots millor i després de prendre el solet un rato i amb les forces a tope un altre cop arranquem per fer la part divertida de la sortida, Senda del Pimpoll i Pell Negra.


Res a dir!!!! Quatre crits, sonriures d'orella a orella!!! La Pell Negra no falla, tant si ets més o menys endurero, aquesta agrada a tots, i ara si, xarrant i comentant el gran dia de BTT pel Estrets fins Arnes.
Ruta molt recomanable, llevant la senda de baixada al Mascar que no compensa, però pel demés, per emmarcar en les High Level!!