dimarts, 18 de juny de 2013

Nocturna i molt més...

Esta cap de setmana, pareix que els astres es ficaven de cara, per fer multiples sortides, divendres nit nocturna, dissabte bicicleta del camí de Sirga i diumenge multi propostes!
Però anem per parts, més que sigui, de les que vaig ser partícip

divendres: Nocturna UCSB-Montbike
Com va sent habitual, UCSB i Montbike es trobem per fer una nocturna, esta vegada per compartir les sendes més assequibles de les zones de Mianes i Freginals i passar una bona velada.

A les 21:00 quedem a Santa Bàrbara on al arribar tenim la sorpresa de la sessió de Spinnning que feia el gimnàs i amb arc de sortida i tot marxem de dia a fer l'aproximació a Mianes, ja de nit faríem les sendes conegudes i per rematar la Serreta de Freginals. Al final de la senda avituallament per matar la gana i tornar a Santa Bàrbara ne 30km de bona sortida.

dissabte: Camí de Sirga
Tornem a col.lborar en Turisme per muntar la 3era Bicicletada Camí de Sirga, sortida on tota la família pot gaudir de una bona biclietada i esmorzar a Balada, com sempre ens encarreguem de controlar el grup al capdavant i al final i de l'esmorzar. Prop de 200 ciclistes van gaudir d'una gran dia.


diumenge: Multi propostes!! i sortida llarga P.Sènia-P.Pena
El diumenge les seccions o parts més endureres de Montbike, canvien de dia i en comptes dels dissabtes avituals surten uns per la Serra del Montsià a fer un curs d'iniciació a l'enduro avançat i visionari (jajajajajaja) de la mà del maestro Barberà, que tot i això, l'estant transformant i fins i tot matina. A les 8:00 marxen direcció Font de la Tina per realitzar una bona baixada!
També els Jabalins del Nord, surten per la zona de Prat de Comte i fins i tot algun Montbike entrenant puja a Caro. No tinc més dades, així que quedarà, en el camp de batalla.


Del que si que puc parlar és de la sortida llarga pels Ports per entrenar els VIP, sortim de l'embassament d'Ulldecona una mica abans de les 9:00 per anar en busca de l'altre embassament, el de Pena, la primera part tindria la forta i continuada pujada per Vallcaneres fins Mas del Sargento, abans pararíem a esmorzar i veure els cavalls de Vallcaneres amb els potrets i gaudir d'un dia més tranquil dels avituals.

La baixada fins Font Ferrera la fem per pista, per evitar el tram de GR que desconeixem com estaria de net, un cop allí, Guti ens serveix unes cocacoles i tornem ara sí pel GR fins Pinar Pla.
La part més agraïda de la sortida seria ara, Senda de Sant Miquel on fem parada per fer fotos i gaudir de les bones vistes, la senda una mica bruta però molt bona i la sorpresa, baixem tot els mus dubtes pel PR de la Massanera, l'ultima vegada, fa tres anys, va ser un suplici, un pedregal!!. Però sorpresa... estava molt net i llevat d'alguna petita zona el demés es feia sense problemes, fins i tot jo amb la rígida.

Arrivada al Panta de Pena per dinar, i primer, fem el prometut banyet, bocadillet i un ratet de descans......

A les 15:00, bona hora, jajajaja emprenem la forta pujada pel camí del riu Pena, pujada la Mas del Roig on agafem el PR per estalviar-mos part de la pista i en un no res...si és selectiva la memòria, estem a Sant Miquel de nou. Les forces van en retirada portem 2000+ i piquen, falta arribar a Tombadors i la sortida estirà per fini-quitar... va 300+ i fet. 
El vent, que ens ha acompanyat tot el dia, ara s'agraeix més que mai, i si a primera hora, teniem fins i tot fresca, ara ens salva de la mort... i del "HOMBRE DEL MAZO".

A les 17:15 a Fredes, decidim parar i fer una cocacola al Bar, recuperar forces i emprendre la baixada teòrica per la fàcil pista de Barranc del Salt.
Al sortir de Fredes passem tanca elèctrica..aiiaiaiaiaiaia vaques... alguns es fiquen nerviosos i comencem a baixar i baixar acompanyats dels vedellets, les vaques tot i ser de carn, quan van en les cries, mereixen respecte. 

Poc a poc, ens aproximem a un senda a l'esquerra que porta al Salt de Robert, per equivocació del track i per les presses d'algú per baixar de l'arbre (encara ploro ara jajaja) on es refugiava, agafem la senda... au tots avall i quina senda, de les d'enduro, però també clar, molt ràpid ens trobem al Salt de Robert i s'agraeix.
Tornada per la pista del mangraner fins el punt de sortida amb quasi 80km i 2500+ que donem, per un grandíssim dia de BTT.

Ara canviarem de rutes i farem les típiques d'estiu.. este diumenge el 100km...  a Penyiscola!!!

(Nando)

Fotos Rodri al facebook.....
Track aquí....