dilluns, 27 de maig de 2013

VII Marató del Riu -Xerta


Este diumenge cap a Xerta, tercera prova de la Xallenger, però també, fora de la competició i de les ganes de tornar a fer una prova del circuït, les ganes de tornar a veure als nostres amics Moleteros a la faena, que ho fan sempre, com a de ser, en totes les ganes i il·lusió.


Enguany, canvi de circuït, el del Riu, tenia el seu encant, però sabíem que si Lluis Horta i en general  la Moleta, triava un nou circuït aquest seria bo, en tots els aspectes.
Vull descacar, la quantitat de voluntaris que et trobaves per tot el circuït, animant i controlant  que no tinguéssim cap problema, es d’agrair, i sabem per experiència, el que costa trobar tanta gent.
Be, comencem ,sortida puntual a les 9 cap a la clàssica pujada cap al canal Xerta-Sènia,  en aquesta ocasió per la pista, un cop dalt se comença a estirà el grup, molt de plat gros i tots a tope. Agafem la senda que ens baixaria cap a la carretera i ens desviem cap a la zona de Mas de Vinyes, on passem per bones pistes i camins trencats, poc a poc endinsant-nos en paratges més propers als nostres Ports, tota una delícia.
Algun tram de senda tota fàcil i algun pas pel Riu per refrescar la maquinaria i comença la pujada cap a Paüls i l’ermita, on trobaríem dues voltes pels paratges, on trobem,  la millor zona de tot el recorregut, amb un parell de sendes precioses i pistes semi- abandonades.

Miro el comptaquilòmetres i veig els 32, senyal que m’havia ficat per recordar-me que lo fort havia passat i que ens quedava la tornada cap a Xerta, pujada al canal de nou i la mega-senda de tornada a Xerta, que fem a totes les trobades, quina passada, no me canso de fer-la.
De tornada xarrant, però apretant les dents, amb Abel (pinyo-fixo) i Maria (Pc-Ribera) dos bones companyies que ja porto entre revolta a totes les proves. Un motiu més per fer estes marxes, nous paratges que no coneixeries i gent que difícilment podries coincidir per pedalar.
Destacar, no me canso de dir-ho, a la Moleta, el club que sempre m’ha servit de referència, per la seva gent, un 10! i pel concepte de BTT que tenen, continueu així cracks!!
Nosaltres contents, per tornar a ser un bon grup, que ens emportem el reconeixement al club més nombrós i que ja pensem, i no fa pocs dies, en el nostre Duextrem este diumenge 2 de Juny.Vos esperem amics!!!


(Nando)