dimecres, 15 de maig de 2013

Dos dies Montbike 2013


Tant d'esperar i ja han passat, este dissabte i diumenge vam tornar a gaudir dels Dos dies Montbike, que retornem al format original, un primer dia complert amb tot el el Btt que ens pugues donar el dia i un segon de xalera, senda i dinar de germanor.


El divendres, la primera part de l'expedició ja puja a Beseit a mirar l'ambient i testejar el terreny ;)..... sopem i dormim a la Antiga Fonda Roda, com és avitual per aquest contrada, i el dissabte a les 9 puntuals tenim a tota la tropa dels 13 Montbikers a l'entrada de Beseit.

dissabte: Beseit-Mas de les Valls-Terranyes-Massets de Lino-Beseit

Sortim de Beseit i per camins anem aproximant-mos cap a Arnes, ens desviem per un nou camí i petita senda per no fer tants de quilòmetres i pujar a la pista del Toll del Vidre, fem parada i fotos, avui el ritme no és l'important, tot i com meta ens proposàvem arribar a Terranyes a hora de dinar.


Continuem i pugem al Coll de Xertó, espentejant i peleant el que podem de la forta pujada per senda, avui seria la tònica, després agraïda i fàcil sendera, tot i estar en molt de fang, cap al Mas de les Valls, on parem a gaudir de la esplanada i les bones vistes de la pujada que ens espera.
Després de L'esmorzar pugem pel PR de les Valls cap a la pista que ens dona als Estrets, allí tenim la espectacular senda que ens evita baixar per pista, i no la perdonem, esta increïble, ràpida i xaladora.
Un cop als estrets anem fent mirant i pensant ja en la arribada a la Franqueta.
Fiquem  la parrilla de sortida i ara toca la pujada a Terranyes, primera part de pista fins el Coll de Montfort, sense descans, i després bon trosset de senda cara amunt, per arribar a Terranyes. Fem les fotos de les magnifiques vistes dels Ports, la mirada de costum a l'entrada de la senda de la Pell Negra i cap al refugi a dinar.

Fem la parada llarga, sempre va bé fer la xarrada, i més en la tropa que anàvem, bona gent, capaços de repartir un Redbull entre set, si cal, eh Carrete, i de fer-te riure fins rebentar, si són malparits jajajaja.
Per arribar fins la Mola passem per una nova senda, més tècnica que les anteriors i remuntada per pista.
Un cop a la Mola, només ens falta desviar-nos cap a la pista dels Masets de Lino, un puja i baixa que ens deixa tocats, però sabent que la baixada estava prop.
Parem als Masets, agafem aigua, sort de Carrete....ah no!!! de Fofo jajajaja que ceba la font i fotos de rigor, un lloc molt guapo i que ens dona noves idees per altres sortides.


La part més esperada és la baixada dels Masets, senda que ens portaria fins el riu Ulldemó, les recomanacions la pintaven millor i Jordi Sanchez que l'havia fet la recordava en millors condicions, però, ja se sap, al Port, una senda pot estar molt bé i en uns mesos, per pluges nevades o a saber que, quedar feta un desastre. La qüestió, baixada tècnica amb alguns passos molt molt complicats i que si no hagués estat tant plena de pedres es podria fer millor. Tot i així la secció més endurera va fer molta part i la resta pos a disfrutar dels trams que et permetien cabalgar.


Tornada pel costat del riu, ara ja apretant les dents per no perdre't la primera de les varies cerveses de recompensa que fem al Bar.
Total 8h de sortida que donem per disfrutar de la BTT i de la tropa!!

diumenge: Arnes-Forestal-Pell Negra-Senda de les Valls

Dissabte nit no apretem, però la veu de l'experiència crida al jovent a la retirada, i sort que fan cas, sinó les buferes del diumenge serien de les bones.

Sortida de xalera, Forestal, part baixa, per començar a calenta motors, Pell Negra per llevar les reganyes i la Senda de les Valls cap als Estrets que ja vam fer el dissabte per la llagrimeta al ulls de felicitats. Se pot demanar més?? de BTT jo crec que no, això és el màxim.. Només per acabar-ho de rematar el bon dinar a la Venta la Parra que ens casquem i ja pensant el muntar els pròxim dos dies.Gracies Montbikers!!!
 Segur que tots estem d'acord en que ens ho hem passa't de miedo!

Fotos Pelli facebook

Fotos Jordi Martí facebook

Fotos Nando dropbox

El track del primer dia aquí

(Nando)