dilluns, 18 de març de 2013

Roques Masmut i coves del Coratxar

El diumenge, tot i que pintava malament, ens encomanem a Sant Oratge.net, web meteorològica favorita del tio Lluís, per anar a Fredes, segons ells núvols alts i gens de pluja. Així a les 7:30h, 5 Montbikers, amb Isaac, Rodri, Iban, Lluís i un servidor Nando marxem amb les primeres gotes cap a l'aventura.


Anem pujant i la cosa pinta be, cada cop menys núvols i fins i tot solet a Fredes, esperem tenir més sort que la setmana passada i que les senderes no estiguen cobertes de rames i que no quedi gens de neu.
Sortim cap al Boixar per GR, algunes rames, però res comparat amb la setmana passada, fem el GR fins el Boixar on passem de llarg i continuem per carretera un tram i PR fins el Coratxar.
Passem el Bar de la plaça, el mirem de reüll però hem quedat que esmorzaríem a la Cova, tirem endavant i remuntem la Pista del Plans, no se jo molt bé perquè este nom, però..... fins arribar al repetidor d'antenes del poble on deixem les bicis i parem a la impressionant cova.


Lluís, gat vell en estes històries ja ens havia dit que agaféssim frontal però ni cas jajajajaja i seguint la llum del guia anem baixant fins arribar a la cavitat principal, foto i cap a fora a esmorzar. Vos recomano la visita (vos he penjat el track).
Després vindria la part més esperada el PR cap a PenyaRoja de Tastavins, senda que ja hem fet varis cops i que et porta en front de les Roques Masmut al Single de Sant Jaume, després de l'altra foto de rigor, continuem pel PR, part que no havíem fet mai, i que et deixa al fons de la pista PenyaRoja-Fredes, com ja enteneu que vull dir al fons, queda la pujada fins Fredes, tot i que no té desnivells importants i és prou agraïda, els quilòmetres i el desnivell acumulat ja pesa, i el fang suma un puntet més d'entreno.
Al final tornem al GR i Fredes amb 5 horetes de sortida exigent físicament, però d'aquelles que te fa sentir be, i no pensar ni el el temps, ni el fred, ni en la matinada, sinó en la bicicleta la muntanya i els companys!

(Nando)


Les fotos de Rodri aquí.....

El track aquí.....