divendres, 1 de març de 2013

Bones praxis en BTT, suggeriment!


Arran de l'èxit que estan assolint els recentment habilitats itineraris (senders) comarcals, comença a haver un "run-run" cada dia més evident entre el col.lectiu de caminants i corredors locals, sobre la problemàtica de les dobles traçades i les rectes entre corbes... que sempre havien estat això: CORBES.
Bé, jo mateix entre els companys de bici he detectat aquesta mala praxi. 

Em fa l'efecte que la penya confon els senders de tota la vida, amb circuïts permanents de DH!. 
Cal per tant, ara que encara som a temps... fer un "reset" mental, per tornar a explicar de què va això: 
Si un per motius X, produïts normalment per efectes de l'ego, pensa que retallant allí on d'altres (més hàbils a sobre una bici), segueixen perfectament el traçat original, podrà seguir el ritme dels companys... fa un mal favor a l'activitat. 
Pensem que els usuaris dels senderols són molts, i que hi han altres col.lectius diferents al nostres, que tenen PRIORITAT de pas i ús.

A saber:
1.- Bestioles.
2.- Caminants.
3.- Corredors.
4.- Ciclistes.

La fotografia que poso a l'entrada és prou alliçonadora del que explico, siguem rematadament curosos amb els traçats originals que tant bones estones ens fan passar. No donem més excuses de les estrictament inherents a l'activitat, a qui no ens vol per la serra!!.


Una última cosa:
Si detecteu algun lloc on s'està començant a produir aquest fenomen, no costa gaire baixar de la bici, treure's els guants, i posar un petit mur fet amb pedra en sec (que en tenim força pel territori), per "obligar" a seguir aquella traça original i inviolable.
No costa res, i un se sent força millor després d'haver-ho fet.
Salut, i a rodar amb seny.