dilluns, 19 de març de 2012

Dissabte: Arnes i Diumenge: Ràpita

El dissabte: Arnes.

Dos dies i dos sortides de club, el dissabte i per compromisos familiars, faig acte de presencia amb "El lado oscuro" la secció més endurera que en aquesta ocasió anaven a tocar pi, i a fer una de les clàssiques de sempre, La Forestal, versió alta i la Pell Negra.
A les 8:00 i després d'algun retràs arribem al punt de quedada, on m'espera el tallat més bo que he provat mai, ara entenc perquè queden allí els "bandidos", "crem de la crem", si voleu més senyes tindreu que quedar algun dissabte amb estos.
Som sis, Fofo, Carrete, Carlos, Jordi M, Xavi i jo Nando, que finalment fem la sortida des d'Arnes per acalentar una mica, primera pujada, a la Forestal, que no sent massa llarga, si que té uns desnivells importants, després el ratet de bici al coll i parada per esmorzar a un bon mirador.

Baixada d'espectacle, la part alta i més tècnica en bones condicions, terreny solt per la sequera però sense massa pedra solta, la part baixa ràpida com sempre i deixant-te els frens al roig viu. Cal dir, com era d'esperar, que me toca tancar el grup, fins i tot, me passen a mitja sendera, estan  a tope, com baixen.
Carrete impressionant, liderant el grup i un fart per seguir-lo.
Després amb l'adrenalina a tope, pujada en busca de la següent baixada la Pell Negra, que no cal explicar, com diu Carlos, de formula 1, només Jordi pateix una petita caiguda esperem sense conseqüències i avall.
Els Estrets per gaudir una mica de l'entorn i cap Arnes a fer la merescuda cerveseta.

Vos deixo el video de la baixada de la Forestal de Fofo


El diumenge: La Ràpita
El diumenge a les 8:15 hem presento a la Fina per fer el caferet i a esperar a la resta de l'equip, sense saber molt be quants seríem avui. Poc a poc van arrivant i passats dos quarts de vuit, 9 montbikers prenem la sortida. Anant per la vora del canalet anem decidint com encararíem el circuit, i começaríem pel final, per la pujada al "santet". Prenem la passarel·la de ferro i ens dirigim a la primera sendereta que bordeja la falda, però durarà poc i una pujada d'asfalt molt empinada, ens fa canviar la cara de felicitat que portavem.


Ostres, això sirà el final de la cursa?? Buff !!! Un cop dalt a les antenes, Iñaki s'olora una sendera de baixada a la dreta i jo, amb els ulls clavats al GPS no ho veig molt clar, però, que collons, una sendera és una sendera!! Un cop baix, ara sí, ens ho prenem en serio i anem a seguir el recorregut. Per asfalt fins la fàbrica del ciment i després tot pista fins arrivar a la pujada del Mas de Dario: a esmorzar que ja toca. Després d'aquesta pujada, la de la Gossera se'ns ha fet més curta i tot, je je. Baixada ràpida per la típica sendera de la Gossera i anem remuntant per anar fins el pla de Gallà, uns seguint el Gr i els altres pel barranc del llop. Un cop a dalt, ara sí, agafem posicions per la baixada i  a disfrutar !!!
Ens surten 52 Km i just passades les 13:00 entrem a Amposta, amb temps suficient per fer una bona cerveseta i gaudir d'altres tipos de vistes.. je je
El proper dissabte tenim crida per netejar una nova sendera a la falda de la Serra de Godall i el diumenge tornarem a Arnes per fer una altra ruta, Els Tres Rius, un altre clàssic!