dilluns, 8 de març de 2010

Pallerols

Sortida, que pel que veig, és un altre dels clàssics del Ports, i nosaltres a fer-la per primera vegada, i així 9 bikers entre Cabrings i Montbikers ens dirigim a les 8h del matí cap a La Sénia, on deixem els cotxes per sortir direcció Mas de Barberans a les 9h.
Seguim una primera part de sortida d'escalfament per camins, fins arribar a l'entrada de la Pujada a Casetes Velles, allí es comencen a reduir les rissetes i tots cap a munt, a diferencia de les nostres sortides, no fem la típica parada a la Casa Forestal i decidim, possiblement erròniament, tira fins dalt a Casetes Velles per no perdre temps, arribem sobre les 11, amb una gana espectacular, més d'un s'hauria menjat, fins i tot, el bocata del company, tenies que anar em compte!!
El Bar estava tancat i mengem als banquets exteriors, el fred, és espectacular i el millor estava per vindre, saltem Portella Calça, ja que no es pot fer d'una altra manera, ja ho sabeu tots, i ens comença a nevar, la cosa es complica i decidim no variar la sortida fins arribar al Teixet.
La sendera d'aproximació es troba bastant bruta però es pot anar fent, excepte un pas complicat que ens tenim que anar passant les bicis, (quin companyerisme eh Jaume, si es bonic això!!) ... petites critiques al guia que sempre van bé per animar la cosa.
Després continuem pel PR que ens porta al Teixet, i decidim que anirem tots junts a acabar el que veníem a fer, la gent estava valenta avui!

La nevada ens dona una mica de respir i continuem baixant per la sendera del Racó del Tabac, a la bifurcació tirem a l'esquerra seguint la indicació, Pallerols, "claro", allí comença el no parar de puja i baixa sense perdre cota pel PR, que els més forts, disfrutem a tope, i els que anàvem, com jo, una mica cascats, anem re-patint-lo, però no llevant, que es una molt bona sendera, amb trams molt guapos.

Ens torna a nevar i comencem a veure el final...... son ja quasi les 14h i portem 5 hores de sortideta, tots tenim gana i per fi, veiem l'ermita de Pallerols amb el mas a l'horitzó, la sendera fa un canvi impressionant i comencem a baixar, per fi..... arribem a Pallerols.
Allí, intentem reparar el canvi trencat de Xavi, però això i les ganes de anar a dinar.. son les 15h ens obliga a baixar per la pista l'últim tram.


De tot, em quedo amb la conversa entre Jordi i Adan....
Adan: EC!, se m'ha passat el matí (era ja les 13h) volant.
Jordi: Home, fent el que més mos agrada!

Finalment, surten els pronosticats 50Kms amb 1600mts de desnivell i 6h i pico de btt, gens despreciables, una bona sortida, per fer en tot un dia, que nosaltres acabem amb uns "Entrecots" i tapetes a la Sénia.

Donar les gràcies als Cabring, en especial a Jaume per voler compartir amb nosaltres aquesta sortida i al "Santet" que ens acompanya, per no banyar-mos una altra vegada.

PD: Per les senderes se sentien sorolls i tal... però només eren cabres dels Ports, ningú coto esperant-mos als escalons.

(Nando)

Les fotos aqui......
El track aqui.....